Confidenţialitate

ISIS revendică atacul de la biserica din Franța

Gruparea teroristă Stat Islamic a revendicat atacul comis astăzi în Franța, la biserica din Saint-Etienne-du-Rouvray.

Un preot a fost înjunghiat mortal, după ce doi bărbați l-au luat ostatic, alături de alte 4 persoane. Polițiștii i-au ucis în cele din urmă pe cei doi atacatori despre care gruparea teroristă Stat Islamic susține că erau soldați jihadiști.

Și președintele Francois Hollande a spus despre cei doi atacatori că pretindeau că sunt membri ai rețelei Stat Islamic.

Surse din poliție citate de presa franceză spun că ambii atacatori erau cunoscuți forțelor de ordine pentru comiterea unor infracțiuni și radicalizare și cel puțin unul dintre ei era suspectat de legături cu jihadiștii.

Am venit împreună cu ministrul de interne pentru a exprima solidaritatea întregii națiuni pentru orașul Saint-Etienne-du-Rouvray. Sunt alături de primarul acestui oraș, lovit de asasinatul laș comis de doi teroriști care pretind a fi membri DAESH.
Ne confruntăm cu o grupare – DAESH – care ne-a declarat război. Trebuie să ducem acest război, prin toate mijloacele, în semn de respect față de lege și pentru că suntem o democrație. Ceea ce vor să facă acești teroriști este să ne divizeze. Trebuie să fim împreună. Atacul i-a vizat nu doar pe catolici, ci pe toți francezii. Francezii trebuie să știe că sunt amenințați, iar țara lor nu e singura, și Germania este amenințată, dar forța ține de coeziune
.”

La rândul său, Papa Francisc și-a exprimat ‘durerea și groaza’ și ‘condamnă ferm’ atacul de la biserica din Franța, se arată într-un comunicat al Vaticanului, care califică această crimă ca fiind una ‘barbară’, transmite AFP.