Confidenţialitate

Irlanda de Nord, surpriza din finalele de play-off pentru EURO

Irlanda de Nord, adversara României în Liga Naţiunilor, a produs o surpriză şi s-a calificat în finala barajului pentru EURO 2020 la fotbal, joi, după ce a învins Bosnia în deplasare, cu 4-3, la loviturile de departajare.

Bosniacii au deschis scorul prin Krunic (13), dar McGinn e egalat după pauză (53).

Meciul a ajuns la loviturile de departajare, unde Hajradinovic şi Visca au ratat de la gazde, Saville de la oaspeţi, iar Liam Boyce a transformat şutul decisiv şi a dus echipa britanică mai aproape de Campionatul European, notează Agerpres.

Serbia a întrecut Norvegia cu 2-1, după prelungiri, în deplasare, Sergej Milinkovic-Savic marcând ambele goluri (81, 102) în faţa adversarei României din Liga Naţiunilor. Mathias Normann (88) a punctat pentru scandinavi, ducând meciul în prelungiri.

Ungaria a învins clar Bulgaria la Sofia, cu 3-1, prin golurile reuşite de Willi Orban, Kalmar şi Nikolic, respectiv Iomov. Ungaria se va bate cu Islanda pentru un loc la EURO 2020.

Slovacia s-a calificat şi ea cu emoţii în finala barajului, după 4-2 cu Irlanda, la loviturile de departajare. Browne şi Doherty au ratat de la irlandezi, facilitând victoria gazdelor. Slovacia va lupta cu Irlanda de Nord pentru calificarea la EURO.

Scoţia, în ciuda absenţelor din lot, din cauza infectărilor cu coronavirus, a trecut de Israel cu 5-3, la loviturile de departajare. Cooper a avut o bară în finalul prelungirilor (120+2), iar la şuturile din punctul cu var gazdele au transformat tot, iar oaspeţii au ratat prin Zahavi. Scoţia va înfrunta Serbia în finala barajului pentru EURO 2020.

Un alt baraj pentru EURO va fi Georgia – Macedonia de Nord. Georgia a trecut cu 1-0 de Belarus, iar Macedonia a învins la limită Kosovo (2-1).