Confidenţialitate

Iranul neagă că teritoriul său ar fi fost atacat cu rachete. Cum explică un comandant militar exploziile puternice de azi-noapte | AUDIO

Iranul neagă că pe teritoriul său s-ar fi produs un atac cu rachete. Exploziile puternice care s-au auzit în centrul țării au fost provocate de sistemul de apărare care a țintit obiecte suspecte – spune un comandat militar din Iran. Nu există nicio informație oficială din partea autorităților de la Tel Aviv, dar doi oficiali americani au confirmat pentru televiziuni din Statele Unite că Israelul a lansat o rachetă în Iran. Între timp, zborurile au fost reluate pe aeroporturile din Iran.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Nu a avut loc niciun atac cu rachete din afara granițelor către Isfahan sau alte părți ale țării, a scris pe plaftorma X, purtătorul de cuvânt al Agenției Spației Iraniene. Acesta susține că Israelul a făcut doar o încercare eșuată de a trimite drone care au fost însă doborâte.

De altfel, un comandant militar din provincia Isfahan a spus că sunetele puternice au fost acuzate de sistemul de apărare care a doborât dronele. Nu au existat pagube sau incidente, a precizat acesta. Zona în care s-au auzit exploziile găzduiește o bază aeriană, mai multe baze militare și centre de producție a rachetelor, precum și o bază nucleară. Toate instalațiile din zonă sunt în siguranță, inclusiv cele nucleare, notează agenția de stat din Iran.

Cursele aeriene care fuseseră suspendate atât la Teheran, cât și pe aeroporturile din vestul, nord-vestul și sud-vestul Iranului au fost reluate.

Israelul nu a comentat deocamdată în privința atacului asupra Iranului. Oficiali americani au confirmat însă pentru mai multe posturi de televiziune, inclusiv CNN, că o rachetă lansată de Israel a lovit Iranul, ca ripostă la atacul iranian de acum aproape o săptămână.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Israelul a lansat azi-noapte un atac asupra Iranului, susțin oficiali americani. S-au auzit mai multe explozii în apropierea unei baze militare. Iranienii au activat apărarea antiaeriană | AUDIO