IRAN: Ministrul adjunct al Sănătății, infectat cu coronavirus

Ministrul adjunct al Sănătății din Iran, Iraj Harirchi, a rezultat pozitiv la testul pentru coronavirus – scrie agenția italiană de presă Ansa.

Informația a fost confirmată într-un tweet al consilierului său ministerial, Alireza Vahabzadeh, care a subliniat că Harirchi s-ar afla în prima linie în lupta împotriva virusului.

Ministrul iranian al Sănătății a apărut luni într-o conferință de presă alături de purtătorul de cuvânt al guvernului, Ali Raibiei.

Un oficial local din această afirmă că – până la data de 13 februarie – 50 de persoane au murit în Iran din cauza coronavirusului şi acuză autorităţile că ar fi ascuns această situaţie. Purtătorul de cuvânt al Guvernului iranian a respins însă acuzaţiile.

Teheranul a anunţat primele cazuri aproape o săptămână mai târziu. După ce mai mulți oameni din Liban, Irak si Canada au făcut coronaviroză după contactul cu cetățeni iranieni, autoritățile de la Teheran sunt suspectate de comunitatea internațională că ar ascunde datele reale ale cazurilor de infectare cu noul tip de coronavirus. 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS