Confidenţialitate

Ionuț Stroe, despre AUR: „În spatele acestui fals patriotism se ascund lucruri foarte grave. Se ascunde o agendă obscură a Moscovei” | AUDIO

Partidul AUR trebuie izolat, iar acțiunile sale condamnate ferm, spune purtătorul de cuvânt al PNL. Ionuț Stroe propune ca cele două camere ale Parlamentului să adopte o declarație comună împotriva a ceea ce el numește acțiuni „extremiste” ale formațiunii conduse de George Simion. Oficialul PNL recunoaște însă că o declarație politică nu poate opri în mod real incidente violente ca cele de ieri din fața Parlamentului.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ionuț Stroe: „În spatele acestui fals patriotism se ascund lucruri foarte grave. Se ascunde o agendă obscură a Moscovei”

Ionuț Stroe, purtătorul de cuvânt al PNL, a explicat la Europa FM ce presupune o delimitare a deputaților și senatorilor din toate partidele față de formațiunea AUR.

Presupune o declarație prin care te delimitezi de orice fel de acțiune a acestui partid extremist AUR. Înlături orice fel de posibilitate de a dialoga, de a conlucra, de a avea împreună demersuri politice. În spatele acestui fals patriotism se ascund lucruri foarte grave. Se ascunde o agendă obscură a Moscovei”, a spus Ionuț Stroe.

Ionuț Stroe: Nu am propus deocamdată să scoatem partidul AUR în afara legii

Cu toate acestea, purtătorul de cuvânt al PNL recunoaște că evenimente violente ca cele de ieri nu vor fi oprite odată cu un astfel de demers și spune că incidente provocate de AUR în Parlament au mai existat și nu au încetat nici după ce protagoniștii acestora au fost amendați.

Ionuț Stroe: „Pentru AUR nu a existat regulament, chiar dacă am încercat să-l îmbunătățim. Nu a existat lege, pentru că, vedeți bine, amenzile curg la AUR, dosare penale și toate cele”.

Raul Bambu, Europa FM: Ar putea fi scos partidul AUR în afara legii?

Ionuț Stroe: „Este o chestiune foarte gravă, ca să-i spun așa. Este totuși devreme să mergem atât de departe. Putem, evident, să ne gândim la lucrul acesta. Putem să analizăm dacă sunt motive pentru o asemenea măsură, dar deocamdată nu am propus asemenea lucru și nu…”

Reacția premierului Nicolae Ciucă: „România nu are nevoie de destabilizare”

Într-o reacție pe același subiect, premierul Nicolae Ciucă cataloghează tezele AUR ca fiind unele de destabilizare a țării.

„Cred că este foarte important ca oamenii să fie foarte bine informați, să nu se lase induși în eroare de anumiți factori care nu urmăresc nimic altceva decât destabilizarea. România nu are nevoie de destabilizare”, a spus premierul Nicolae Ciucă.

Scandal AUR în Parlament, miercuri, pornit de la legea separării copilului de familie

Vă reamintesc: mai mulți parlamentari AUR au fost miercuri protagoniştii unor scene violente în Parlament, unde şi-au jignit colegii, cât și în afara lui unde simpatizanţi s-au imbrancit cu jandarmii.

Totul a pornit de la proiectul de lege privind prevenirea separării copilului de familie, căruia liderii AUR i-au schimbat sensul trânsformându-l în „statul ne fură copiii”.

Reacția lui Marcel Ciolacu la nemulțumirile AUR: „O manipulare”

Liderul PSD Marcel Ciolacu spune că totul este o manipulare a AUR.

„A fost o manipulare. Toate cele spuse de către ei că ar fi prinse în acele legi, că se vând copii, toate au fost niște minciuni”, a spus liderul PAS Marcel Ciolacu.

După violențele de ieri, mai multe persoane au fost amendate și de asemenea au fost sesizați și procurorii.

Sursa colaj foto: Inquam Photos / Ilona Andrei / Sabin Cîrstoveanu

Citește și: De ce protestează AUR pentru teme false?