Confidenţialitate

Ionuț Lupescu și-a lansat candidatura: “Vreau să aduc o viziune modernă și europeană”

Ionuț Lupescu și-a lansat candidatura la alegerile pentru președinția federației române de fotbal. Sloganul campaniei sale este “Din nou pentru Romania” iar fostul component al Generației de Aur spune că vrea să aducă în fotbalul românesc “o viziune modernă și europeană”.

În vîrstă de 49 de ani, Lupescu a ocupat pînă de curînd funcția de director al Comisiei Tehnice din cadrul UEFA. La evenimentul de luni au participat numeroase personalități din lumea fotbalului, printre care Gheorghe Hagi, Gică Popescu sau Cristi Chivu, dar și fostul președinte al FRF, Mircea Sandu.

Sir Alex Ferguson și Mircea Lucescu și-au exprimat susținerea față de Lupescu prin intermediul unor mesaje video.

Ionuț Lupescu vrea să pună accentul pe dezvoltarea juniorilor și spune că se va inspira în acest sens din reușitele lui Hagi de la FC Viitorul. O altă idee ar fi înființarea unui Comitet Strategic, în care toți foștii selecționeri ai României să discute despre caracteristicile fotbalului românesc.

Alegerile de la FRF sunt programate la 18 aprilie. Pînă acum și-au mai anunțat intenția de a candida actualul conducător al forului, Răzvan Burleanu, și foștii fotbaliști Marcel Pușcaș și Sorin Răducanu.