Confidenţialitate

Ion Ţiriac La Radio cu Andreea Esca – VIDEO

Andreea Esca îl are alături de acestă dată pe Ion Ţiriac, campion al tenisului, promotori ai sportului românesc, dar şi un om de afaceri cu numeroase operaţiuni în ţară şi străinătate.

Ion Ţiriac  a absolvit Institutul de Cultură Fizică din Bucureşti (în prezent, Academia Naţională de Educaţie Fizică şi Sport) cu titlul de profesor de educaţie fizică şi sport, specializarea în tenis şi baschet.

Prima consacrare în sport a avut-o ca hocheist. Între 1958-1964, s-a remarcat ca jucător de hochei profesionist în cadrul clubului Știința București, participând cu echipa națională a României la Campionatele Mondiale de Hochei pe Gheață și reprezentând România la Olimpiada de Iarnă de la Innsbruck din 1964.

În paralel, între 1957 și 1972 activează ca jucător de tenis la Steagul Roșu Brașov și Dinamo București, câștigând peste 40 de titluri.

În 1970, împreună cu Ilie Năstase, Ion Ţiriac a câștigat turneul de dublu de la Roland Garros, învingându-i pe americanii Arthur Ashe și Charlie Pasarell cu 6-2, 6-4, 6-3.

Printre sportivii manageriaţi de Ion Ţiriac s-a aflat şi Boris Becker, între anii 1985 și 1994, în ascensiunea spre poziția de lider în tenisul mondial masculin. Atunci Boris Becker a devenit cel mai tânăr jucător din istoria Turneului de la Wimbledon care a câștigat acest Open la vârsta de 17 ani. În 1988, a câștigat 7 din 8 finale și a condus Germania către prima sa Cupă Davis în fața Suediei, devenind una dintre cele mai faimoase figuri din lumea tenisului. În emisiunea La Radio cu Andreea Esca, Ion Ţiariac are parte de o reîntâlnire surpriză şi cu Boris Becker.

În perioada 1998-2004, Ion Țiriac a fost președintele Comitetului Olimpic Român și Președintele de Onoare al Asociației Române de Tenis.

În iulie 2013, Ion Țiriac a fost inclus în ”International Tennis Hall of Fame”, cea mai înaltă distincție posibilă.