Confidenţialitate

Ion Rădoi: E posibilă oricând o nouă oprire a metroului | AUDIO

O nouă oprire voluntară a lucrului la Metrou poate avea loc oricând, spune preşedintele Sindicatului Liber din Metrou, Ion Rădoi. El susţine că nu e vorba de o grevă, ci de un protest spontan, aşa cum s-a întâmplat la sfârşitul lunii martie, când circulaţia metrourilor a fost oprită. Dacă se vor tăia salariile sau vor fi oameni daţi afară, susține Ion Rădoi, oprirea voluntară a lucrului la metrou se poate întâmpla oricând.

”Nu avem de a face cu o grevă. Sindicatul nu s-a implicat, nu a avut nici o problemă și s-a întâmplat altceva. A fost oprirea voluntară a lucrului, care poate să se întâmple oricând. Și azi, și mâine, și poimâine”.

De-atlfel, dacă vor fi disponibilizări, sindicatul va începe paşii legali pentru declanşarea unei greve.  Ion Rădoi spune că – justificarea unor posibile tăieri de salariu sau reduceri de personal –  prin faptul că Metrorex are pierderi nu este valabilă.

”Iar dumnealor spun că trebuie să băgăm metroul în insolvență. Unde s-a pomenit așa ceva? Nici un metrou din lume nu este rentabil”.

În ce priveşte situaţia spaţiilor comerciale de la metrou, Ion Rădoi a spus că jumătate din cele 130 de chioşcuri şi magazine au fost déjà desfiinţate. Demolarea lor este ilegală, susţine Ion Rădoi, care spune că poate ajunge cu această problem inclusiv la Curtea Europeană a Drepturilor Omului.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Liliana Nicolae