Ion Păduraru, desemnat premier al R. Moldova

Secretar general al administraţiei prezidenţiale moldovene, Ion Păduraru a fost însărcinat să formeze noul guvern de la Chişinău.

Anterior, preşedintele Nicolae Timofti a respins candidatura milionarului Vlad Plahotniuc pe motiv că nu respectă criteriile de integritate. Oligarhul este acuzat de numeroase fapte de corupție, inclusiv de implicare în jaful a 1 miliard de dolari din sistemul bancar al țării.

Majoritatea parlamentară nu a venit cu un alt nume de premier și a insistat ca președintele să îl numească pe Plahotniuc. Milionarul s-a angajat chiar să semneze o declarație pe proprie răspundere că respectă standardele de integritate și că are experiența și calitățile necesare pentru a conduce guvernul de la Chișinău.

Între timp, reprezentanții Partidului Liberal Democrat și-au retras cele 7 semnături din declarația de formare a majorității parlamentare, iar  președintele Nicolae Timofti a asteptat  până la ora 21:00  să vadă dacă mai există cele 56 de semnături ale majorității parlamentare în favoarea lui Vlad Plahotniuc.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS