Confidenţialitate

Ion Georgescu, primarul din Mioveni, plasat în arest la domiciliu

Primarul din Mioveni – Ion Georgescu – va fi plasat în arest la domiciliu, conform hotărârii magistraților Curții de Apel Pitești.

Contestația formulată de Ion Georgescu a fost admisă joi, 28 decembrie 2023, contestație împotriva deciziei anterioare de arestare preventivă luată la data de 21 decembrie de judecătorul de cameră preliminară de la Tribunalul Argeș, secția Penală.

În urma deciziei Curții de Apel Pitești, primarul din Mioveni va fi eliberat de la Penitenciarul Colibași și va fi plasat în arest la domiciliu, cu condiția de a nu părăsi imobilul de domiciliu din Mioveni fără a avea persmisiunea autorităților sau fără aprobarea instanței care se ocupă de cauză.

Redăm minuta integrală

„În baza art.425/1 alin.7 pct.2 lit.a) Cod procedură penală, admite contestația formulată de contestatorul inculpat GEORGESCU ION , în prezent aflat în Penitenciarul Mioveni, împotriva încheierii din data de 21 decembrie 2023 pronunțată de judecătorul de cameră preliminară din cadrul Tribunalului Argeș – Secția penală, în dosarul nr. 6181/109/2023/a1.2. Desființează încheierea contestată și, rejudecând, în baza art.348 C.p.p. rap. la art.242 alin. 2 C.p.p. cu referire la art.207 alin.(6) și 218 C.p.p și urm. C.p.p., înlocuiește măsura arestării preventive dispusă față de inculpat prin încheierea penală nr. 143/05.10.2023 pronunțată de judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Argeș în dosarul 4939/109/2023 cu măsura preventivă a arestului la domiciliu, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 28.12.2023 până la data de 26 ianuarie 2024, inclusiv. În baza art.221 alin. 1) C.pr.pen. impune inculpatului Georgescu Ion pe durata măsurii preventive a arestului la domiciliu, obligația de a nu părăsi imobilul în care locuiește efectiv, situat în orașul Mioveni, str. 1 Decembrie, nr.23, Bl.T12, Sc.B, et.2, ap.5, jud. Argeș, fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în fața căruia se află cauza.

În baza art.221 alin.(2) lit. (a) și (b), pe durata arestului la domiciliu inculpatul are următoarele obligații:

  • – să se prezinte în fața organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi și libertăți, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanței de judecată ori de câte ori este chemat;
  • – să nu comunice cu martorii Nicolae Valerică, Stoian Mircea, Potecă Teodor – Dan, Iacobescu Alexandru Emil, Nicolae Sînziana – Nicoleta, sau cu membrii familiei acestora.

Stabilește ca autoritate pentru supravegherea executării măsurii preventive a arestului la domiciliu, IPJ Argeș, prin serviciul specializat. În baza art.221 alin.4) C.pr.pen., atrage atenția inculpatului că, în caz de încălcare cu rea-credință a măsurii sau a obligațiilor care îi revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive.

Dispune punerea de îndată în libertate a inculpatului, de sub puterea mandatului de arestare preventivă nr. 68/UP/05.10.2023 și plasarea lui în arest la domiciliu dacă nu este reținut sau arestat în altă cauză. Copia prezentei se va comunica instituțiilor prev. de disp. art.221 alin.8 C.pr.pen. În baza disp. art.275 alin. (3) C.pr.pen., cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Definitivă. Pronunțată în ședința Camerei de Consiliu astăzi, 28 decembrie 2023, la Curtea de Apel Pitești – Secția Penală și pentru cauze cu minori și familie, prin punerea soluției la dispoziția contestatorului și procurorului prin mijlocirea grefei instanței, în condițiile art. 405 alin. 1 Cod de procedură penală.

Document: Încheiere finală camera consiliu 245/2023 28.12.2023”.

Sursa foto: Facebook / Ion Georgescu

Citește și: Spitalul de Urgență Dimitrie Gerota va avea un sediu nou după ce Guvernul a semnat joi contractul de finanțare cu bani din PNRR și de la Banca Europeană de Investiții | AUDIO