Confidenţialitate

Ion Cupă este noul preşedinte al Autorităţii Vamale Române

După ce premierul l-a demis pe Bogdan Lucian Mihai, Ion Cupă a fost numit preşedinte, cu rang de secretar de stat, al Autorităţii Vamale Române, potrivit Monitorului Oficial.

Ion Cupă este cunoscut pentru traseul său politic: a fost membru în patru partide.

Până să preia frâiele Autorității Vamale Române, Ion Cupă a fost secretar general adjunct al ANAF, fiind numit în această funcție în vara anului trecut.

În 2012  a fost ales deputat de Gorj din partea PDL. Ulterior a trecut la PNL, apoi a devenit independent. În 2016 a ajuns din nou deputat (pe listele ALDE), iar în 2020 a trecut la PMP, notează economedia.ro.

Ion Cupă vine la șefia Vămii după ce premierul Nicolae Ciucă l-a demis din această funție pe Bogdan Lucian Mihai. Potrivit unor surse politice din coaliție, premierul este nemulțumit de încasările la bugetul statului. Fostul șef al fiscului, Lucian Heiuș, a declarat după ce și-a anunțat demisia, că în primele 5 luni ale anului lipsesc aproape 8,5 miliarde de lei. Cei mai mulți bani nu au fost încasați de la marii contribuabili. Este vorba de diferența între ce a stimat Ministerul Finanțelor la redactarea bugetului și realitate.