ION CARAMITRU – miercuri, 10 decembrie, la Europa FM: ”Comuniștii sunt la putere. Comuniștii de ieri sunt cei mai sălbatici capitaliști de azi”

Într-un interviu acordat Europa FM, actorul Ion Caramitru vorbește despre o Românie în care ‘comuniștii se află la putere’, despre ofensiva DNA față de foștii comuniști transformați în ‘capitaliști’ corupți după 1989 și despre dezamăgirea pe care actorul o simte la 25 de ani de la Revoluție. Amănunte – miercuri, 10 decembrie, în rubrica ‘Sus cortina!’, de la ora 17.15, la Europa FM.

Actorul Ion Caramitru va participa, miercuri seară, la sediul Institutului Cultural Român (ICR) din Londra, la un eveniment dedicat Revoluției din 1989.

Ion Caramitru va rememora evenimentele și scenele tensionate din studiourile Televiziunii Române din 22 decembrie 1989, când anunța, alături de poetul Mircea Dinescu, victoria populației în fața regimului Ceaușescu.

De asemenea, directorul Teatrului Național București va prezenta o serie de texte din perioada regimului comunist care l-au ajutat să opună rezistență prin cultură – AUDIO 1.

Evenimentul de miercuri seară de la sediul ICR Londra vine după unul similar organizat de Institutul Cultural Român la Amsterdam, marți, 9 decembrie.

‘Speranțele cu care am ieșit atunci în stradă și eu și mulți ca mine nu s-au împlinit. În afară de dreptul la opinie și la exprimarea convingerilor, care este un câștig real și absolut, pentru că cenzura nu mai poate exista, celelalte speranțe, de a scăpa de comunism, de rănile Securității și ale torturilor morale și materiale pe care comunismul le-a produs, nu sunt nici pe departe împlinite’, a spus Ion Caramitru într-un interviu acordat Europa FM – AUDIO 2.

Comuniștii sunt la putere și în structurile economice și în cele politice. Securitatea este cea mai bogată. Cu alte cuvinte, cei mai <<ortodocși>> comuniști de ieri, sunt cei mai sălbatici capitaliști de azi. Și faptul că lucrează în rețele se demonstrează acum, când în sfârșit avem în față tot felul de grupări care cad în urma anchetelor DNA-ului (n.r. – Direcția Națională Anticorupție), a mai declarat Ion Caramitru.

Amănunte – miercuri, 10 decembrie, în rubrica ‘Sus cortina!’, de la ora 17.15, la Europa FM.