Confidenţialitate

Ion Caramitru face apel la solidaritatea publicului TNB | VIDEO

Managerul Teatrului Național București roagă publicul spectator să nu ceară rambursarea imediată a contravalorii tichetelor pentru piesele amânate în contextul înmulțirii cazurilor de nou coronavirus.

Activităţile culturale de la TNB au fost suspendate cel puţin până pe 31 martie, cu posibilitatea de prelungire.

Ion Caramitru invocă “efecte dramatice şi în plan financiar, riscând să provoace colapsul instituţiei”.

“În fiecare zi în care nu se joacă, teatrul pierde sume considerabile. Acestea sunt destinate funcţionării instituţiei, plăţilor de utilităţi, întreţinerii clădirii şi, nu în ultimul rând, pregătirii şi producţiei de noi spectacole, onorării drepturilor de autor şi plăţii colaboratorilor externi, în mare majoritate tineri actori. Toate spectacolele anulate din perioada de criză vor fi reprogramate, biletele deja cumpărate rămânând valabile”, potrivit unui comunicat.

“Spectatorii care îşi pot permite să aibă răbdarea de a se reîntâlni la o dată ulterioară cu actorii preferaţi şi cu spectacolele TNB pe care doresc să le vizioneze sunt rugaţi să nu ceară rambursarea biletelor cumpărate la spectacolele amânate din cauza epidemiei de coronavirus. În felul acesta ajută teatrul să îşi poată desfăşura activitatea de repetiţii şi de pregătire a unor noi premiere – dincolo de uşile închise temporar pentru public”, adaugă TNB.

Ion Caramitru adaugă că, “la ieşirea din acest episod dramatic (…), revenirea în sălile de spectacol ne va ajuta pe toţi să ne regăsim zâmbetul şi să ne vindecăm mai repede de traume”.