Confidenţialitate

Iohannis: Victoria de la locale trebuie confirmată la alegerile din decembrie | VIDEO

Președintele Klaus Iohannis spune că victoria PNL și USR-PLUS de la locale trebuie confirmată la alegerile din decembrie, „când majoritatea toxică ce a acaparat Parlamentul va putea fi oprită prin votul cetățenilor să mai producă daune ireparabile”.

„Mai avem un pas pentru a încheia acest val de schimbare. Victoria de la locale trebuie confirmată la alegerile din decembrie (…). Doar în acel moment vom avea toate premisele care să permită României să se modernizeze cu adevărat”, spune Klaus Iohannis.

Șeful statului apreciază că România are mare nevoie de „o nouă majoritate credibilă, care să impună rapid reformele legislative atât de așteptate și de necesare”.

„Printre acestea se numără și modificarea legii care să asigure din nou alegerea primarilor în două tururi de scrutin. Este un pas esențial pentru a garanta în perspectiva alegerilor din următorul ciclu electoral o mai mare legitimitate celor care vor administra orașele și comunele timp de 4 ani”, conchide șeful statului.

Președintele Klaus Iohannis i-a felicitat pe cei care au câștigat alegerile locale și i-a îndemnat să își onoreze promisiunile.

„Îi felicit pe toți cei care au câștigat mandate la alegerile de ieri (duminică-n.r.), dar îi avertizez că nu vor avea deloc o misiune ușoară pentru că așteptările oamenilor sunt foarte mari. Îi îndemn, așadar, să își onoreze toate promisiunile cu onestitate și responsabilitate pentru a demonstra că se află în mod real în slujba celor care le-au încredințat destinele comunităților în care trăiesc”, a spus Klaus Iohannis.