Confidenţialitate

Iohannis: Vaccinarea în masă se va putea petrece undeva în primăvară | VIDEO

Președintele Klaus Iohannis a declarat luni că vaccinarea în masă a populației ar putea începe în primăvara anului viitor, dar că la începutul lui 2021 este destul de probabil ca unul sau două vaccinuri să fie disponibile în România pentru imunizarea personalului medical și a persoanelor cu risc.

„În acest moment știm sigur că sunt mai multe tipuri de vaccin care sunt în fază avansată de testare, aprobare, și este foarte posibil ca la începutul anului viitor să avem două, trei, poate chiar patru tipuri de vaccin, care toate funcționează bine.

Este destul de probabil să avem chiar de la începutul anului un vaccin sau două disponibile și pentru noi în România, sigur vorbim de primele tranșe, care însă vor fi suficiente pentru a vaccina ăntregul personal medical din România, majoritatea pacienților cu boli care au dovedit că sunt periculoase în combinația cu SARS-Cov-2 și cred că este o veste foarte bună”, a declarat președintele, la finalul unei vizite făcute la Spitalul Universitar de Urgență.

Acesta susține că vaccinarea în masă ar putea începe în primăvară.

„Noi cu toții pornim de la premisa că vaccinarea populației în masă se va putea petrece undeva în primăvară, însă este clar că trebuie să așteptăm un pic pentru a avea descrierea exactă pentru fiecare vaccin pentru ca medicii să decidă cine ce vaccin primește pentru ca efectul să fie optimal”, a mai spus președintele.

Șeful statului a anunțat că strategia de vaccinare, deja aprobată de Guvern, va fi adoptată în această săptămână și de CSAT.

De asemenea, Klaus Iohannis a anunțat că în cursul acestei săptămâni intenționează să viziteze un centru de vaccinare.

„Vaccinarea nu este obligatorie, dar eu sunt convins că prin rezultatele pe care le vom obține, cam toată lumea se va convinge de siguranța lor și va dori să se vaccineze și în acest fel vom termina pandemia”, a mai spus președintele.