Iohannis va merge în Ucraina şi va vizita regiunea Cernăuţi

Preşedintele Klaus Iohannis a fost invitat de omologul său ucreainean, Petro Poroşenko, să efectueze o vizită în Ucraina în perioada următoare, în cadrul căreia va avea loc prima sesiune a Comisiei Mixte Prezidenţiale, precum şi o vizită comună a celor doi şefi de stat în regiunea Cernăuţi.

“Cei doi înalţi oficiali au avut un schimb de vederi asupra stadiului şi perspectivelor de consolidare a relaţiilor bilaterale dintre România şi Ucraina, cu accent pe implementarea celor convenite cu prilejul vizitei realizate de Preşedintele Poroşenko la Bucureşti, la 21 aprilie 2016, respectiv pe pregătirea dialogului politic viitor de nivel. În acest sens, Preşedintele Klaus Iohannis a evidenţiat importanţa reluării cât mai curând a activităţii Comisiei guvernamentale pentru cooperarea economică, respectiv a Comisiei pentru persoanele aparţinând minorităţilor naţionale din cele două state”, se arată într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Iohannis a acceptat invitaţia lui Poroşenko de a efectua o vizită de stat în Ucraina, în cadrul căreia să aibă loc prima sesiune a Comisiei Mixte Prezidenţiale, respectiv o vizită comună a celor doi Preşedinţi în regiunea Cernăuţi.

Cei doi şefi de stat au discutat şi despre acordurile de pace pentru Ucraina, subliniind respectarea Acordurilor de la Minsk.

Întâlnirea a avut loc în marja summitului PPE, la care cei doi preşedinţi au participat. În Malta, Iohannis s-a întâlnit şi cu premierul acestei ţări, Joseph Muscat.

“Preşedintele României şi-a exprimat aprecierea pentru modul în care Malta exercită preşedinţia Consiliului Uniunii Europene şi a reiterat sprijinul pentru priorităţile pe care şi le-a asumat Malta pe perioada acestui mandat de şase luni. În pregătirea exercitării de către România a preşedinţiei Consiliului UE în primul semestru din 2019, Preşedintele Klaus Iohannis a subliniat interesul ţării noastre pentru un schimb de bune practici cu partea malteză”, se arată în comunicat.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS