Iohannis va face o vizită în Israel. Discuții cu președintele Reuven Rivlin

Președintele Klaus Iohannis va efectua în perioada 21–23 ianuarie o vizită de lucru în Israel, anunță Administrația Prezidențială. Șeful statului va participa la Forumul liderilor internaționali dedicat Comemorării Victimelor Holocaustului și va avea o întrevedere cu președintele Israelului.

„Președintele României, domnul Klaus Iohannis, va efectua, în perioada 21–23 ianuarie a.c., o vizită în Statul Israel, cu prilejul participării la cea de-a cincea ediție a Forumului liderilor internaționali dedicat Comemorării Victimelor Holocaustului și împlinirii a 75 de ani de la eliberarea lagărului de concentrare de la Auschwitz-Birkenau – Remembering the Holocaust, Fighting Antisemitism (Ierusalim, 23 ianuarie 2020)”, anunță Administrația Prezidențială.

Instituția subliniază că evenimentul se va concentra pe consolidarea angajamentului global față de memoria Holocaustului și a luptei la nivel mondial împotriva antisemitismului și a rasismului.

Klaus Iohannis va avea o întrevedere și cu președintele Statului Israel.

„Participarea Președintelui Klaus Iohannis la acest forum internațional se înscrie în seria demersurilor întreprinse de statul român în ceea ce privește consolidarea educației despre Holocaust, prezervarea memoriei Holocaustului, combaterea antisemitismului, rasismului, xenofobiei, promovarea valorilor europene, a toleranței, a respectului față de drepturile și libertățile fundamentale. În marja participării la cea de-a cincea ediție a Forumului Internațional dedicat Comemorării Victimelor Holocaustului, Președintele României, domnul Klaus Iohannis, va avea o întrevedere cu Președintele Statului Israel, domnul Reuven Rivlin”, transmite Președinția.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS