Confidenţialitate

Iohannis susține că siguranța medicală a secțiilor de votare va fi mai bună decât la locale | AUDIO

Președintele Klaus Iohannis spune că vor fi condiții egale de vot, atât în localitățile aflate în carantină, cât și în cele vizate de restricțiile naționale.

De altfel, în localitățile vizate de carantină, autoritățile au anunțat populația că sunt permise deplasările pentru cei care participă la organizarea votării și pentru cei care vor să voteze.

“Îmi doresc să fie o prezență foarte mare la vot. Sunt alegeri cu o miză mare. În ceea ce privește carantina, nu există niciun fel de discriminare pentru alegători, pentru localitățile carantinate. Toată lumea are dreptul să meargă la vot, secțiile de vot vor fi pregătite peste tot, vor fi respectate toate condițiile pentru ca votul să se facă în siguranță.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Președintele a fost întrebat – în timpul unei conferințe de presă – dacă autoritățile se așteaptă la o creștere a numărului de infectări după alegeri.

Șeful statului a mai spus că, după alegerile locale, creșterea numărului de infectări nu a avut legătură cu scrutinul și a precizat că în acest weekend măsurile de siguranță sanitară în secțiile de votare vor fi sporite:

“Alegerile locale s-au desfășurat cu maximă siguranță. Nimeni nu s-a infectat pentru că s-a dus la vot, oamenii s-au infectat pentru că nu au respectat normele care au fost atunci în vigoare.

Între timp, avem măsuri mai ferme și vedem că foarte mulți români le respectă. Siguranța medicală în secțiile de votare va fi mai bună decât la locale. Nu, nu ne așteptăm la o creștere a ratei infectării după parlamentare.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Alegerile parlamentare au loc pe 5 și 6 decembrie în Diaspora și duminică, pe 6 decembrie, în țară.