Confidenţialitate

Iohannis: Sunt foarte bucuros că antreprenorii, ONG-urile și persoanele private au înțeles că este bine să nu lase statul să gestioneze singur această epidemie

Însoțit de premier, miniștrii Sănătății și Internelor, șeful statului a vizitat, vineri, Unitatea de Suport Medical Bucureștii Noi, un centru de spitalizare pentru persoane noncritice, iniţiativă a două firme private.

“Este totul special amenajat aici. Este o facilitate total atipică, într-un spațiu gândit pentru depozit sau magazin. Prin inițiativă privată, avem practic un fel de spital. Apreciez foarte mult această inițiativă. Inițiatorii sunt Auchan și Leroy Merlin. Multe ONG-uri au venit în sprijin, cu bani, cu muncă. Sunt impresionat, avem aici multe soluții noi, inovatoare.

Cei care vor avea nevoie, vor fi foarte mulțumiți de ceea ce găsesc aici. În practică, Institutul Matei Balș și IGSU vor gestiona tot ce se va întâmpla aici”, a spus șeful statului.

“Țin să mulțumesc tuturor care s-au implicat aici, voluntari, firme, ONG-uri. Ceva similar se va găsi și în altă parte din țară. Sunt foarte bucuros că antreprenorii, ONG-urile și persoanele private au înțeles că este bine să nu lase statul să gestioneze singur această epidemiei”, a adăugat Klaus Iohannis.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Construcţia centrului a început în 2 aprilie şi asigură 350 de paturi pentru bolnavii noncritici, într-un spaţiu de 7.500 de metri pătraţi în Bucureştii Noi.

Iniţiativa aparţine Auchan Retail Romania, împreună cu Leroy Merlin România, cu sprijinul Ministerului Sănătăţii şi al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU).

Astfel, o clădire aparţinând Leroy Merlin, situată pe centura Capitalei – zona Mogoşoaia, a fost transformată într-un centru de primire, triere, cazare şi tratare preliminară a bolnavilor infectaţi cu coronavirus, iar cazurile mai grave vor fi transferate către alte unităţi spitaliceşti.