Iohannis: Situația din sănătate va fi discutată în ședința CSAT

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că situaţia din sănătate va fi discutată în Consiliul Suprem de Apărare a Ţării, săptămâna viitoare, pe 27 mai.

Klaus Iohannis a precizat că a cerut responsabililor nu doar o prezentare a situației, ci şi soluţii. Preşedinţele atenţionează însă că nu în CSAT se rezolvă problema.

Șeful statului a precizat că decizia vine în urma celui mai recent scandal din domeniul sanitar, cel al produselor dezinfectante diluate, folosite în spitale din toată țara.

”Sistemul de sănătate, din păcate, s-a văzut și cu ocazia ultimului scandal public, cel al dezinfectanților, ce pagube imense pot apărea din cauza nepăsării și a corupției în sistemul de sănătate. Am inclus elemente de sănătate în documentul de strategie de apărare a țării. Am inclus la chestiuni de securitate națională, pe ordinea de zi a CSAT, săptămâna viitoare. Am cerut lămuriri de la Ministerul Sănătății și de la instituțiile care au informații în legătură cu aceste chestiuni. Am cerut să vină nu doar cu prezentarea situației, ci și cu soluții”, a declarat președintele.

 

Klaus Iohannis a adăugat că ”procurorii sunt cei care ar trebui să-i caute pe vinovați. Nu avem de a face doar cu problema dezinfectanților, ci și cu alte numeroase probleme”.

Klaus Iohannis a mai spus că SRI şi-a făcut datoria în ceea ce priveşte informarea factorilor de decizie în problema dezinfectanţilor, dar anumiţi demnitari nu au citit cu atenţie aceste informări sau le-au ignorat bună-ştiinţă.

”SRI şi-a făcut datoria în ceea ce priveşte situaţia din sănătate”, a spus Klaus Iohannis, întrebat în legătură cu informările pe care serviciul le-a transmis autorităţilor.  „Este evident ca anumiţi demnitari nu au citit cu atenţie aceste informări sau le-au ignorat cu buna-ştiinţă”, a adăugat Klaus Iohannis.

”S-au întâmplat probabil, situații în care pacienții au suferit din cauza acestei nepăsări.”, a subliniat Klaus Iohannis.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS