Iohannis: Scrisoarea trimisă de Dăncilă lui Juncker este o preocupare legitimă

Scrisoarea trimisă de Guvernul de la București Comisiei Europene este o preocupare legitimă, este de părere președintele Klaus Iohannis.

Șeful statului a mai spus că i-a solicitat șefului executivului european, Jean Claude Juncker, să se aplece cu toată seriozitatea asupra cererii venite din partea Vioricăi Dăncilă.

”Este o scrisoare prin care se cer clarificări, nu se face nicio acuzație acolo. Scrisoarea nu este greșită. Președintele Junker m-a abordat și am spus că este o preocupare legitimă din partea opiniei publice și opiniei politice din România. L-am rugat să dea în lucru la o echipă care se apleacă cu toată seriozitatea și în toată profunzimea asupra chestiunii și să ne lămurească. I-am rugat, de asemenea, să trateze chestiunea exhaustiv și să vină cu niște răspunsuri pertinente pentru întregul demers”, a spus Klaus Iohannis la finalul reuniunii Consiliului European de la Bruxelles.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Miercuri, premierul Viorica Dăncilă i-a transmis preşedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Junker, o scrisoare în care îi adresează rugămintea de a clarifica “aspectele de fapt şi de drept” legate de o scrisoare a Comisiei din octombrie 2012, transmisă Ministerului român al Justiţiei, în care se regăsesc solicitări “concrete, directe” privind anumite cauze penale şi anumite persoane cercetate penal pentru săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi de abuz în serviciu.

 

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS