Confidenţialitate

Iohannis: Premierul are tot dreptul să schimbe echipa când crede că lucrurile pot merge mai bine | AUDIO

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, că premierul este responsabil pentru buna funcţionare a Guvernului şi are tot dreptul să schimbe echipa când crede că lucrurile pot merge mai bine.

“Cred că este bine să vedem lucrurile într-o notă realistă, Guvernul are tot sprijinul partidului şi are tot sprijinul coaliţiei din care a rezultat, iar dacă premierul a considerat că este necesară schimbarea unui ministru înseamnă că a făcut o evaluare şi ştie ce face. Premierul este cel care ştie cum funcţionează Guvernul şi până la urmă premierul este responsabil pentru buna funcţionare a Guvernului. Are tot dreptul să schimbe echipa când crede că lucrurile pot merge mai bine”, a spus şeful statului, înainte de participarea la Summitul Iniţiativei celor Trei Mări de la Sofia.

Klaus Iohannis a adăugat că “Guvernul are tot sprijinul partidulului [PNL – n. red] , în contextul unei rupturi dintre premier şi conducerea formațiunii ca urmare a remanierii lui Alexandru Nazare din funcţia de șef al Finanţe.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Actualul lider liberal, Ludovic Orban, nu a fost de acord cu înlocuirea lui Alexandru Nazare.

Revocarea este strâns legată de lupta pentru putere din interiorul PNL.

Potrivit mai multor surse din partid, dincolo de declarațiile oficiale, premierul Florin Cîțu a fost extrem de nemulțumit de poziția ministrului, care a transmis că nu este de acord cu alocări de bani preferenţiale în funcţie de opţiunea primarilor pentru un candidat sau altul.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Cristian Citre