Confidenţialitate

Iohannis: Plafonarea cazurilor COVID la 10.000 este prea sus. Prea multe cazuri grave și decese | VIDEO

Klaus Iohannis a vorbit, după ședința la Cotroceni pe tema relansării economice, despre pandemie, spunând că starea de alertă a fost prelungită cu 30 de zile și, începând de luni, este în vigoare un nou set de măsuri.

„La mijlocul lunii octombrie Guvernul prelungise starea de alertă. Iată că avem un impact al acelui set de măsuri. Avem cam de 2 săptămâni și ceva o plafonare vizibilă la numărul de infectări noi, asta este o veste bună. Vedem foarte clar că trebuie să avem răbdare. Acest efect de plafonare a apărut în urmă setului din octombrie”, a declarat președintele.

Să fim sinceri: plafonarea la 10.000 este mult prea sus, avem un număr prea mare de cazuri grave la terapie intensivă și prea multe decese”, a adăugat Iohannis, explicând noul set de măsuri care a intrat în vigoare de luni.

„Vă cer respectarea măsurilor și răbdare. Va trebui să așteptăm 2-3 săptămâni până când noul set de măsuri va produce efectele dorite: limitarea numărului de noi infectări, limitarea cazurilor grave și sperăm într-o reducere a mortalității.

Respectați noul set de măsuri pentru sănătatea noastră, a tuturor, pentru a da o șansă medicilor să se ocupe de cazurile grave din spitale”, a mai spus șeful statului.