Klaus Iohannis – pe bicicletă

Președintele Klaus Iohannis a participat astăzi la o acțiune caritabilă dedicată susținerii militarilor români răniți în teatrele de operațiuni în ultimii ani.

klaus-iohannis-la-pedale

Șeful statului a mers cu bicicleta alături de eroii Armatei care au rămas cu infirmități grave în urma unor misiuni în Afganistan.

klaus-iohannis-a-pedalat-pentru-soldatii-romani-raniti-pe-front

“În primul rând, mi-a făcut mare plăcere să pedalez pentru eroii noștri — militari răniți în Afganistan, care vor să participe la o competiție specială, Invictus, în 2017, și sper că și după aceea încă la multe ediții. Este foarte important de știut că România participă cu trupe în multe teatre de operații și doar în Afganistan avem 25 de eroi decedați și peste 100 de eroi români răniți și dintre aceștia o bună parte vor să fie în continuare sportivi. Mi se pare extraordinar acest simbol, această putere, voință de a continua și acesta a fost motivul principal pentru care am participat astăzi ca să le arăt că văd aceste lucruri și țin la ei.

Nu țin doar la ei, țin la toți militarii noștri care se află în diverse teatre de operații și vreau să știe că mă gândesc la ei. Am pedalat, am mers cu bicicleta. Eu cred că este un lucru foarte bun, foarte sănătos și în România avem nevoie de mai mult sport, de mai multă mișcare sportivă de masă și de mai mulți sportivi de performanță”, a declarat președintele Iohannis.

Cinci dintre ei se pregătesc să participe la jocurile mondiale Invictus, o competiție mondială sportivă inițiată de prințul Harry al Marii Britanii la care participă militari răniți în conflictele de pe tot globul.

Foto: Agerpres

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS