Confidenţialitate

Iohannis: Opinia specialiștilor este că, în Europa, un al doilea val al pandemiei este iminent | VIDEO

Președintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri seara, că un al doilea val al pandemiei de coronavirus este iminent în Europa, conform specialiștilor.

Șeful statului susține că, în funcție de numărul de cazuri, este posibilă reintroducerea restricțiilor în unele localități sau segmente.

„Opinia aproape unanimă a specialiștilor este că în Europa un al doilea val al pandemiei este iminent. Deja, cele mai multe țări de continent înregistrează zilnic cifre mai mult decât îngrijorătoare.

Nici la noi situația nu este bună. Din păcate, chiar astăzi (miercuri-n.r.) am înregistrat un record negativ de infectări. Este imperativ să facem toate eforturile pentru a inversa acest trend și a menține epidemia sub control”, a declarat Klaus Iohannis, într-o conferință de presă organizată miercuri la Palatul Cotroceni.

„Acest virus nu va dispărea prea curând, până va fi disponibil un vaccin sau un tratament trebuie să găsim soluții care să ne permită să avem o societate și o economie funcționale”, a mai spus președintele.

Grupul de Comunicare Strategică a raportat miercuri, 30 septembrie, alte 2.158 de infecții cu coronavirus (dintr-un total de 26.021 de teste) și 33 de decese din cauza COVID-19.

Acestea sunt cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Precedentul record, de 1.767 de cazuri, a fost atins săptămâna trecută, pe 23 septembrie.

Numărul pacienților internați la ATI a scăzut la 550, față de 551 ieri.

Bilanțul urcă astfel la un total de 127.572 de cazuri, dintre care 4.825 au decedat. Sunt 102.476 de pacienți declarați vindecați.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 674 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.