Iohannis: Noi, în România, nu suntem în faza în care putem relaxa restricţiile | AUDIO

Șeful statului a declarat miercuri, după o vizită la Centrul Naţional de Coordonare pentru Situaţii de Urgenţă, că România nu este în faza în care să poată relaxa restricţiile pentru limitarea răspândirii coronavirus.

“Vreau să aduc, pe scurt, în discuție două teme care mi se par foarte importante, teme care vă privesc pe dumneavoastră, dragi români, pe toți. Vremea este frumoasă. Auzim, la știri, că unele țări unde se face deja un un plan pentru relaxare. Oricât de rău îmi pare, trebuie să vă spun clar, pe față: noi, în România, nu suntem în această fază! La noi, în România, din păcate, numărul de cazuri crește, numărul de persoane care sunt tratate la Urgențe crește și, chiar dacă ne dorim cu toții să se termine cât mai repede această criză, vă spun că, la noi, încă nu suntem în faza în care putem să ne relaxăm (…) Depinde de noi cât mai durează până când putem să venim cu un plan de relaxarea măsurilor (…) Acest virus merge de la om la om. Dacă respectăm, aș spune chiar cu sfințenie, regulile impuse de autorități: să nu ne întâlnim cu persoane, să evităm contactul fizic, să ne izolăm, să ieșim din casă numai atunci când trebuie! Dacă respectăm aceste reguli, atunci, cu siguranță, vom putea mai repede să ajungem la faza de relaxare, să ne reluăm aproape normal viața”, a spus Klaus Iohannis.

“Dacă, în schimb, ne relaxăm prea repede, dacă credem că vremea frumoasă alungă virusul, dacă credem că nu mai e atât de grav, atunci, dragii mei, putem să ajunge la prelungirea măsurile încă luni de zile și nimeni nu își dorește așa ceva. Repet, măsurile trebuie respectate cu strictețe în continuare pentru a ajunge și noi, la momentul potrivit, să relaxăm unele dintre aceste măsuri”, a adăugat președintele.

Potrivit lui, inclusiv de sărbătorile pascale, trebuie respectate restricţiile.

”Eu voi sărbători Învierea Domnului, duminică, şi o să stau acasă, Vom fi doar eu şi soţia mea, Carmen. Vom fi doar noi doi. Nu vom merge la biserică. Nu vom merge să luăm lumină. Nu vom invita pe nimeni la masă. Nu vom merge la nimeni, la masă. Vom fi acasă. Vom urmări liturghia la televizor. Vom aprinde o lumânare ăn casă și ne vom ruga. Asta mă aștept, dragi români, să faceţi cu toţii! Ne cade greu (…)  Este foarte, foarte important să respectăm şi acum, de Sfintele Sărbători, regulile impuse de autorităţi. Dacă acum scăpăm din mâină această epidemie, s-ar putea să fie foarte grav pentru foarte multă lume”, a transmis preşedintele.

“Dacă scăpăm din mână această epidemie, va fi grav pentru foarte multă lume”, a conchis Klaus Iohannis.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Klaus Iohannis a fost însoțit de premierul Ludovic Orban, de ministrul Internelor, Marcel Vela, și de secretarul de stat Raed Arafat.

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, miercuri, că numărul infectărilor cu noul coronavirus a ajuns la 4.761, în creștere cu 344.

Bianțul provizoriu al epidemiei de COVID-19 a trecut de pragul a 200 în România.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS