Iohannis: Întârzierea Legii carantinării îi poate face pe parlamentari răspunzători de moartea a sute de români

Klaus Iohannis a susținut o declarație de presă, în care a făcut un nou apel la parlamentari să adopte Legea privind carantinarea și izolarea.

Șeful statului se declară „surprins de cinismul cu care PSD tergiversează adoptarea proiectului”.

„Nu este momentul pentru dispute politice”, a mai subliniat președintele, care a mai adăugat faptul întârzierea Legii privind carantinarea îi poate face pe parlamentari „moralmente răspunzători de moartea a zeci, poate a sute de români”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Principalele declarații:

Din nefericire, pandemia care s-a abătut asupra lumii este cea mai gravă criză sanitară din ultimul secol. Și în România, efectele devin din ce în ce mai vizibile. Astăzi, avem 637 de cazuri noi.

Este greu de imaginat cum pot fi unii care merg la TV sau pe stradă și spun că nu este niciun pericol, să ne relaxăm. Alții, adepții teoriilor conspiraționiste, spun că nu există boala. Din păcate, boala există și are impact devastator asupra lumii.

Am mai spus, nu este momentul unor dispute politice. Sunt siderat de felul în care PSD a reacționat în Parlament, când este în discuție legea care reglementează izolarea și carantinarea. Este o lege introdusă în Parlament în regim de urgență. Cu toții ne-am așteptat să fie discutată în regim de urgență. PSD a venit cu argumente care pur și simplu sunt false. Spuneau că trebuia să vină mai repede Guvernul mai repede cu această lege, dar Guvernul trebuia să aștepte argumentele CCR.

PSD tergiversează această discuție. Mă surprinde acest cinism exagerat al PSD, tergiversând această lege. PSD privează Guvernul de un instrument necesar în combaterea pandemiei. Este șocant.

Reiau apelul către Parlament: finalizați discuțiile, aprobați o formă bună. Altfel, veți fi răspunzători de moartea a zeci, poate a sute de români

 

Reamintim, Grupul de Comunicare Strategică a raportat, marți, alte 637 infecții cu coronavirus.

Bilanţul epidemiei a ajuns la 33 585 de cazuri de SARS-CoV-2.

Dintre persoanele confirmate pozitiv, sunt 21.803 pacienți vindecați.

Numărul deceselor a urcat la 1.931, cu 30 mai multe față de luni

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS