Iohannis le urează succes elevilor care susțin bacalaureatul

Președintele Klaus Iohannis le urează succes elevilor care susțin examenul de bacalaureat. Sesiunea de vară a început astăzi cu probele orale.

Șeful statului a subliniat că e nevoie de investiții majore în educație, pentru a le asigura tuturor elevilor un parcurs educațional complet și pe măsura potențialului lor. Klaus Iohannis  a menționat că 45.000 de elevi nu vor intra în examen în această sesiune.

”Astăzi începe examenul de bacalaureat și urez mult succes tuturor celor 137.344 elevi înscriși. Îmi doresc ca fiecare dintre voi să obțineți rezultate bune și foarte bune, bazate pe dedicarea voastră din toți acești ani. Însă, tot astăzi, peste 45.000 elevi din clasele a XII-a și a XIII-a nu vor intra în examenul de bacalaureat. Cred că este nevoie să investim mult mai mult efort în a asigura tuturor elevilor un parcurs educațional complet și pe măsura potențialului lor. România nu își poate permite să lase un procent atât de însemnat din generațiile tinere fără o șansă reală de integrare în piața muncii la un nivel adecvat. Aștept ideile tuturor celor interesați în a creiona o viziune pentru a schimba această stare de fapt la www.romaniaeducata.eu!”, a scris Klaus Iohannis pe Facebook.

Prima probă orală a examenului este evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română.

Citește și: Începe Bacalaureatul. Calendarul probelor 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS