Iohannis la Chisinau: ”Imi doresc ca aderarea Republicii Moldova la UE sa se intample in mandatul meu de presedinte”

Președintele ales efectuează prima sa vizită oficială de la alegerea în această funcție.

Primul punct pe agenda președintelui ales a fost o întrevedere cu liderul Partidului Liberal-Democrat din Moldova, Vlad Filat. La intrarea în sediul partidului, Klaus Iohannis a fost întâmpinat cu de zeci de tineri, care i-au scandat numele minute în șir.

Klaus Iohannis se află pentru prima dată la Chișinău, nu doar în calitate de președinte ales al României. Vizita sa are loc într-un moment crucial pentru parcursul european al vecinilor de peste Prut. Duminică, cetățenii sunt chemați la urne pentru a alege noul Parlament. Este subiectul la care s-a referit noul președinte în conferința de presă susținută la sediul Partidului Liberal-Democrat din Moldova. (AUDIO 1)

Nu au lipsit gesturile de curtoazie. La finalul conferinței, Klaus Iohannis i-a dăruit liderului PLDM, Vlad Filat, cartea sa ‘Pas cu pas’. (AUDIO 2)

În cadrul vizitei la Chișinău, președintele ales al României va avea o întrevedere și cu președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti.

In turul doi al alegerilor prezidențiale din 16 noiembrie, Klaus Iohannis a fost votat de peste 78 la sută dintre românii care locuiesc în țara vecină.