Iohannis, către guvernanți: Jos mâinile de pe DNA

Președintele Klaus Iohannis a vorbit, joi, despre informațiile care au apărut în presă privind o posibilă comasare a DNA și DIICOT, printr-un nou proiect al Guvernului.

Întrebat cum comentează informaţiile vehiculate privind intenţia Guvernului de a comasa DNA cu DIICOT, tot prin OUG, șeful statului le-a transmis un mesaj tranșant guvernanților: ”jos mâinile de pe DNA.

”Am citit în media și acuzația că s-ar pregăti și rectificarea guvernului că nu s-ar pregăti. Acum Guvernul a mai spus şi altădată că nu vrea să dea OUG pentru modificarea codurilor, că nu pune pe ordinea de zi. Fiecare poate să-şi imagineze ce doreşte, însă eu vă spun un lucru foarte clar, şi mai ales guvernanţilor: Jos mâinile de pe DNA!”, a spus Klaus Iohannis.

Informația privind comasarea DNA și DIICOT a fost vehiculată joi dimineață de euractiv.ro. Potrivit site-ului, secretarul de stat din Ministerul Justiției, Oana Schmidt Hăineală, ar fi cea care ar pregăti proiectul.

Este o mizerie informaţia că aş urmări comasarea DNA cu DIICOT. Ar fi o mare greşeală, nu se impune” – este reacția Oanei Schmidt Hăineală.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS