CRAIOVA: Ford a lansat producția noului SUV | Președintele Klaus Iohannis a făcut un test-drive la uzină

Productia la Craiova, a noului Suv Ford a fost lansată în cadrul unui eveniment la care au luat parte președintele României, Klaus Iohannis și premierul Mihai Tudose.

Cei doi au vorbit printre altele despre drumul expres care ar urma sa lege Craiova de Bucuresti, drum cerut de multi ani de Ford – transmite corespondentul EUROPA FM, Ana Maria Constantinescu.

Infrastructura de transport trebuie să fie prioritatea zero a oricărui Guvern, a afirmat, joi, președintele Klaus Iohannis, joi, în timpul vizitei la fabrica Ford din Craiova.

“În atragerea de investiții, administrația locală are un rol cheie pe care îl încurajez să devină regulă și nu excepție. Știm cu toții că una din cerințele esențiale este asigurarea unei infrastructuri de calitate. Pentru a beneficia de investiții mai mari, mai performante, pentru a reduce din diferențele regionale mari existente în România infrastructura de transport trebuie să fie prioritatea zero a oricărui Guvern”, a declarat Klauss Iohannis.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

El a arătat că înainte de a participa la lansarea noului model Ford EcoSport a discutat cu reprezentanții Guvernului participanți la eveniment, între care și premierul Mihai Tudose, despre acest subiect.

“În discuțiile pe care le-am avut am atins aceste subiecte și am primit toate promisiunile necesare”, a arătat președintele Iohannis.

Șeful statului a subliniat că imperativele pe care România le are în materie de infrastructură sunt necesare “nu numai ca industria auto să devină mai atractivă și mai competitivă, ci pentru ca românii să poată călători eficient și în siguranță, pentru ca dezvoltarea României să se așeze pe baze solide și sănătoase”

Pentru producția noului model, compania americană a investit în fabrica din Craiova 200 milioane euro și a suplimentat personalul cu 1700 angajați.

Noul Suv Ford va fi testat de presedintele Romaniei, aici la Craiova.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS