Iohannis, în Malta: Am încredere în românii care au ieșit în stradă și cred în România

Situația din România este “foarte complicată“, dar “sute de mii de români sunt în stradă” și “am încredere în ei” și “cred în România“, a declarat presei astăzi, în Malta, președintele Klaus Iohannis, înaintea unui summit european informal.

“Este un summit important. Așteptările sunt ridicate. Trebuie să găsim o cale bună pentru Europa și un drum bun spre (summitul de la) Roma”, a declarat Klaus Iohannis, în limba engleză, răspunzând întrebărilor jurnaliștilor la sosirea la reuniunea Consiliului European din La Valletta.

El s-a declarat “foarte îngrijorat” de ceea ce se întâmplă în România.

“Situația din România este foarte complicată. Dar avem sute de mii români în stradă. Am încredere în ei. Cred în România. În cele din urmă, trebuie să găsim o soluție bună. Trebuie să prevaleze statul de drept, valorile europene”, a adăugat șeful statului.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Președintele Iohannis a mai afirmat că investitorii din România “nu sunt amenințați”. “Situația economică este încă foarte bună și cred că va rămâne așa”, a subliniat președintele.

Președintele Klaus Iohannis participă astăzi, în Malta, la reuniunea informală a Consiliului European, principalele teme de pe agendă vizând dimensiunea externă a migrației și pregătirea întâlnirii liderilor Uniunii Europene care va avea loc în martie la Roma.

Foto: Administrația Prezidențială

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS