Iohannis: Firmele de transport și IMM-urile trebuie sprijinite

Întreprinderile mici și mijlocii și firmele din transporturi trebuie spriinite pentru a face față crizei generate de epidemia de coronavirus, a spus, miercuri, președintele Klaus Iohannis.

Declarația, înaintea ședinței în care autoritățile încearcă să găsească soluții și pentru un eventual impact economic, financiar și bugetar generat de coronavirus.

„E o discuție care va începe azi și Guvernul va evalua în ce măsură pot fi sprijinite întreprinderile mici și mijlocii, care nu au resurse să reziste mult, dar și firmele din sectoare afectate, cum sunt transportatorii”, a declarat președintele.

Liderii europeni se așteaptă la un recul în economie după ce se termină epidemia, a mai spus Iohannis. El a menționat epidemia ar putea fi stopată în câteva săptămâni.

Președintele a mai declarat că Guvernul va lua „un set de măsuri ca reculul din economie să fie tratat și să nu pierdem nici vremea, nici banii românilor”.

Totodată, a spus Iohannis, ministrul Finanțelor s-a pregătit foarte bine pentru această situație și nu va fi nicio problemă cu plățile pentru „luna aceasta”.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS