Confidenţialitate

Iohannis, despre tensiunile Rusia-Ucraina: Suntem pregătiți să luăm orice măsură se impune când situația în teren se schimbă | VIDEO

Președintele României, Klaus Iohannis, a participat miercuri, 16 februarie 2022, la invitația președintelui Emmanuel Macron, la o reuniune informală privind situația de securitate din Sahel. Joi, 17 februarie 2022, președintele României a susținut un discurs de la Bruxelles pe tema problemelor de la Sahel, dar și pe tema tensiunilor de la granița cu Ucraina.

„Aseară am avut o întâlnire într-un cerc relativ restrâns, cu Emmanuel Macron, președintele Franței. A fost vorba de a discuta puțin despre chestiunea prezenței noastre militare în zona Sahel, unde suntem și noi implicați în combaterea grupurilor teroriste de acolo. România este hotărâtă să continue într-un format caere va fi găsit în următoarea perioadă pentru a rămâne implicați în rezolvarea chestiunilor de acolo”, a declarat președintele României.

Klaus Iohannis, despre tensiunile de la granița cu Ucraina

Azi am venit la Bruxelles, unde am avut o întâlnire în formatul Consiliului European despre tensiunile Rusia-Ucraina, problemă care pe noi ne preocupă foarte mult, dar și pe ceilalți”, a spus Klaus Iohannis.

„Concluzia cea mai importantă este că: trebuie să rămânem uniți și în eforturile diplomatice și în eforturile economice și suntem între timp pregătiți să luăm orice măsură se impune, împreună, atunci când situația în teren se schimbă. Știm ce avem de făcut și orice se va întâmpla, vom reacționa împreună. Este cel mai important mesaj și cel mai puternic mesaj”, a mai spus preeșdintele României.

Declarația președintelui României

Sursa foto: Presidency

Citește și: Noul avertisment al Rusiei pentru SUA: Dacă garanțiile de Securitate cerute de noi nu vor fi îndeplinite, vom reacționa | AUDIO

Autor: Carmen Zanfir