Iohannis, despre planul de relansare economică: Are obiective majore, care se pot atinge prin muncă şi dedicare | VIDEO

Prezent, miercuri seara, la prezentarea planului guvernamental de relansare economică ”Reclădim România”, șeful statului a opinat că, în contextul socio-economic actual, tot mai complex, documentul are obiective majore, care se pot atinge „prin muncă şi dedicare”, „nu prin declaraţii populiste” sau „promisiuni deşarte”.

”Cu toţii traversăm o perioadă deosebit de dificilă, cu restricţii şi constrângeri ale căror efecte le-am resimțit din plin în plan sanitar, social, dar din păcate, economic. Chiar dacă avem de gestionat provocările actualei crize sanitare, trebuie să pregătim cele mai bune instrumente economice pentru a merge mai departe cu hotărâre şi optimism pentru a asigura dezvoltarea României. România s-a confruntat cu cea mai dificilă perioadă din ultimii 30 de ani, moment care a scos în evidenţă lipsa cronică de preocupare şi viziune a guvernărilor anterioare. În acest context, activitatea Guvernului s-a concentrat pe identificarea rapidă de soluţii. S-a reuşit gestionarea unei situaţii foarte complicate. De aceeaşi seriozitate şi implicare avem nevoie şi în continuare”, a declarat Klaus Iohannis.

”A venit azi momentul ca toate măsurile pe care le adoptăm pe plan economic să fie incluse într-un singur plan şi să turăm motoarele pe calea relansării economice. Aşa cum ştiţi, m-am implicat împreună cu premierul pentru cele mai bune măsuri pentru relansarea economică. Am susţinut de la bun început necesitatea uneI abordări proactive care să sprijine promovarea locurilor de muncă”, a adăugat preşedintele.

”În toamna anului trecut am propus o nouă viziune economică, România prosperităţii. Românii au arătat clar că îşi doresc o dezvoltare sănătoasă şi durabilă care să ofere speranţă şi predictibilitate pentru mediul real şi să ducă la o creştere sustenabilă a nivelului de trai”, a continuat Klaus Iohannis, care a ținut să precizeze că guvernările PSD din ultimii ani, care au implementat un model economic bazat exclusiv pe consum, au înşelat aşteptările românilor.

”România e pe ultimul loc la calitatea drumurilor. În ceea ce priveşte digitalizarea, lucrurile stau la fel de rău. Ne situăm pe locul 26 în UE. Însă am realizat în această perioadă dificilă că ceea ce ani de zile a fost imposibil, a devenit iată posibil şi trebuie să se transforme cât mai curând în normalitate. Au fost găsite soluţii pentru digitalizarea în administraţia publică şi nu numai. Dragi români, avem o singură cale de a ne dezvolta economic, sănătos şi durabil – să investim în viitorul nostru şi să reclădim economia din temelii. Acesta e îndemnul pe care l-am lansat Guvernului. Numai prin investiţii vom putea relansa economia şi vom putea oferi speranţă întreprinzătorilor, dar în acelaşi timp angajatorilor”, a afirmat preşedintele.

„Guvernul m-am asigurat că vor fi demarate noi proiecte consistente. Între acestea se află autostrada Ploieşti-Comarnic-Braşov şi Ploieşti-Comarnic-Suceava. Însă aceste proiecte necesită finanţare pe măsură. România nu mai are voie să rateze nicio oportunitate de finanţare. Este important să valorificăm cât mai bine mecanismele europene de finanţare, cum sunt iniţiativa SURE şi planul european de relansare economică”, a subliniat Klaus Iohannis.

”Am toată încrederea că împreună cu românii vom depăşi dificultăţilor actuale şi vom pune bazele României normale care să ne ofere un viitor mai bun în ţara noastră. Vă mulţumesc şi vă doresc succes şi spor la muncă”, a conchis preşedintele.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS