Confidenţialitate

Iohannis, prima reacție despre plagiatul lui Bode: „Mă aștept ca până la rotația guvernamentală să se ia o decizie” | AUDIO

Președintele Klaus Iohannis a fost întrebat joi de jurnaliști dacă i-a cerut ministrului de Interne, Lucian Bode, să facă un pas în spate, după ce comisia de etică a Universității Babeș Bolyai din Cluj a confirmat că acesta a plagiat în lucrarea sa de doctorat.

Președintele spune că ministrul și conducerea liberalilor ar trebui să vină cu o decizie clară în până la rocada dintre PNL și PSD la șefia Guvernului.

„Din câte am înțeles din spațiul public, nu chiar așa a spus comisia, dar este adevărat că acolo sunt probleme. Aceste probleme, după părerea mea, trebuie luate foarte în serios și eu am încredere în PNL și domnul Bode personal vor analiza aceste chestiuni și impactul politic și eu, personal, sincer, mă aștept ca cel târziu până la rocadă sau rotația guvernamentală să se ia o decizie clară în acest sens.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Vă reamintim, Comisia de Etică a Universității Babeș-Bolyai a constatat că lucrarea de doctorat a lui Lucian Bode este „profund viciată” de plagiat cu citare defectuoasă sau incorectă.

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a cerut retragerea cărții bazate pe teza sa de doctorat, după constatarea plagiatului, iar editura a acceptat, a declarat pentru Europa FM președintele Comisiei de Etică a Universității Babeș-Bolyai, Dacian Dragoș.

Foto: Inquam Photos / George Călin

Citește și: VeDem Just a depus o plângere penală la Parchetul General împotriva lui Lucian Bode și a coordonatorului său de doctorat | AUDIO