Confidenţialitate

Iohannis, despre legea majorării alocațiilor pentru copii: Nu am de gând să refuz promulgarea | AUDIO

Legea care vizează dublarea alocațiilor pentru copii are toate șansele să intre în vigoare. Klaus Iohannis a declarat că, cel puțin în acest moment, nu are de gând să refuze promulgarea actului normativ.

Termenul până la care trebuie să se întâmple acest lucru este 18 ianuarie. Președintele consideră că pot fi găsite surse de finanțare pentru o astfel de măsură.

“Aici vorbim despre niște sume care nu sunt prinse în buget și atunci guvernul va trebui să vină cu soluții pentru a vedea cum se poate continua. Există variante, cu siguranță, însă trebuie să fim foarte realiști – prima rectificare de buget se poate face abia la mijlocul anului”, a spus Iohannis.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Luna trecută, parlamentul a votat inițiativa legislativă care prevede dublarea alocației pentru copiii între 2 și 18 ani, sumă care ajunge la 300 de lei, respectiv la 600 de lei pentru copiii cu handicap.

Premierul Ludovic Orban susține însă că nu au fost prevăzute fonduri în buget pentru această măsură. De aceea, PNL ia în calcul mai multe variante prin care să întârzie aplicarea ei-atacarea initativei la CCR, prorogarea termenului de intrare în vigoare sau angajarea răspunderii Guvernului.