Confidenţialitate

Iohannis despre Dacian Cioloș: Ar fi bine să continue după alegeri, dar să se înscrie sau să-și declare simpatia pentru un partid

Președintele Klaus Iohannis a dat de înțeles, joi, că Dacian Cioloș ar putea fi premier chiar și după alegerile parlamentare din 11 decembrie, dar pentru acest lucru Dacian Cioloș ar trebui să se înscrie într-un partid sau măcar să-și declare simpatia pentru partidul cu care dorește să continue proiectele.

Ar fi bine ca Dacian Cioloș să continue după alegeri, dar să spună cu ce partid, a declarat Klaus Iohannis.

Președintele a făcut aceste declarații după ce a fost întrebat dacă este de luat în calcul apropierea lui Dacian Cioloş de PNL.

“Este o întrebare la care Cioloș cred că va trebui să răspundă în perioada următoare fiindcă mulți își pun întrebarea dacă Dacian Cioloș rămâne un premier independent și după aceea se retrage sau dacă dorește să-și continue anumite proiecte și recunosc că, personal, cred că ar face bine să continue proiectele începute, dar atunci să își declare măcar simpatia sau adeziunea sau preferința pentru partidul cu care ar putea să colaboreze în viitor, sigur după alegerile parlamentare”, a declarat Klaus Iohannis.

Șeful statului a precizat că nu va propune după alegeri un premier independent.

“După alegeri vom avea un guvern politic, asta însemnând că toată lumea va reprezenta un partid. Așa funcționează democrația”, a mai spus președintele.