Confidenţialitate

Iohannis, despre creșterea prețurilor: Este reală şi afectează mulţi români. Pentru ei, trebuie pregătite soluţii

Creşterea preţurilor există şi afectează mulţi români, a declarat, miercuri, 1 septembrie, preşedintele Klaus Iohannis, care a subliniat necesitatea ca Guvernul şi autorităţile locale să pregătească soluţii.

Creşterea de preţuri există, este reală şi afectează mulţi români. Pentru ei, trebuie pregătite soluţii şi aici cred că este sarcina în primul rând a Guvernului, a miniştrilor şi a autorităţilor locale să transforme în beneficii pentru cetăţeni cifrele din statistici – care, repet, sunt bune şi arată o direcţie corectă. Mai multe investiţii, în special în sănătate şi infrastructură, mai multe locuri de muncă, încurajarea afacerilor, absorbţia de fonduri europene, protejarea veniturilor – acestea sunt coordonatele de la care guvernanţii nu trebuie să se îndepărteze“, a declarat Iohannis la Palatul Cotroceni.

În economie sunt semne promiţătoare şi, încă de anul trecut, au fost regândite mecanismele care să facă posibilă o creştere sănătoasă, ancorată în primul rând în investiţii, a susținut Iohannis.

Suntem în mod cert pe direcţia corectă, dar nu este suficient să ne raportăm doar la cifre, la statistici. Este nevoie de mai multă empatie, de mai multă implicare şi de rezultate concrete pentru oameni“, a mai afirmat preşedintele.

Foto/ Facebook Klaus Iohannis