Confidenţialitate

Iohannis: Deocamdată, situația nu ne duce cu gândul la o carantină sau la un lockdown | VIDEO

Președintele Klaus Iohannis spune că, deocamdată, „situația nu ne duce cu gândul la o carantină sau la un lockdown”.

„Aflăm de la buletinele de știri că la noi pandemia este în extindere, dar în realitate lucrurile la noi au fost gestionate până acum bine”, spune Klaus Iohannis.

Șeful statului precizează că unele state, cum ar fi Franța și Germania, au un număr de cazuri mult mai mare decât România, raportat la populație.

„Din păcate, s-a ajuns în unele state europene să se ia măsuri drastice. Noi nu ne dorim acest lucru. De aceea de fiecare dată spun autorităților și românilor să combată eficient extinderea epidemiei. (…) Nu ne dorim un așa numit lockdown. Deocamdată, situația nu ne duce cu gândul la o carantină sau la un lockdown”, spune Iohannis.

Întrebat cine este vinovat de numărul mare de decese din ultimele zile, președintele Iohannis a spus că nu trebuie căutați vinovați.

„Suntem în pandemie și ceea ce s-a putut face, s-a făcut. Nu cred că trebuie să căutăm acum vinovați. Noi trebuie să căutăm soluții pentru a evita răspândirea necontrolată a bolii în populație”, a spus Iohannis.

România a înregistrat miercuri un nou record de cazuri de infectare cu coronavirus: 5.343. În ultimele 24 de ore, au fost raportate 107 decese. Un record se înregistrează și în secțiile de Terapie Intensivă: sunt internate 861 de persoane.