Confidenţialitate

Franța se pregătește pentru o nouă carantină națională. În Germania ar urma noi restricții | AUDIO

În ultimul bilanț, autoritățile din Franța au anunțat 523 de decese. Președintele Emmanuel Macron a avut, miercuri dimineață, o ședință cu Consiliul de Apărare, iar spre seară este așteptat să anunțe noile restricții.

Școlile și liceele ar urma să rămână deschise în Franța, potrivit informațiilor citate de presa franceză. La fel și toate serviciile publice.

Nu este încă clar ce se întâmplă cu restaurantele, barurile, teatrele sau libera circulație care este deja restricționată în mai multe orașe franceze pe timpul nopții.

Mai mulți medici francezi spun că este necesară o carantină la nivel național. Cu încă aproape 30.000 de cazuri, spitalele din Franța sunt din ce în ce mai aglomerate.

Autoritățile franceze analizează posibilitate unei carantine la nivel național pentru o lună. După mai multe ședințe la nivel înalt, președintele francez Emmanuel Macron ar urma să anunțe miercuri seară noile măsuri pentru a limita răspândirea virusului.

În Germania, autoritățile se gândesc la restricții mai puțin severe: cu școli deschise, dar restaurante, baruri închise și înterzicerea evenimentelor publice.

Măsurile ar urma să fie discutate miercuri de cancelarul german Angela Merkel într-o ședință cu liderii celor 16 landuri germane. În Germania au fost anunțate aproape 15.000 de noi cazuri în ultima raportare.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Mihai Bucureșteanu