Iohannis, de Ziua Internațională a Luptei împotriva Corupției: Mergeți să votați. Corupția ucide

Președintele Klaus Iohannis face un nou apel către români să meargă duminică la vot, indiferent de opțiunile pe care le au.

Șeful statului a vorbit și de lupta împotriva corupției care ar trebui să continue în anii următori, în contextul în care vineri, 9 decembrie, este celebrată și Ziua Internațională de Luptă împotriva Corupției.

Klaus Iohannis a amintit de cuvintele spuse după tragedia din clubul Colectiv: ”Corupţia ucide”.

”Mesajul cel mai important pe care vreau să-l dau românilor e unul clar şi simplu: dragi români, mergeţi la vot! Mergeţi la vot şi nu lăsaţi pe altul să decidă în locul vostru ce se întâmplă cu România noastră. Indiferent dacă aveţi opţiune sau încă nu aveţi opţiune, e important să mergeţi să votaţi. S-a spus în aceste zile că această campanie nu a reuşit să emoţioneze, să producă o emoţie, cum au reuşit altele. Totuşi, ziua votului produce emoţie. Duminică mergem şi alegem Parlamentul României pentru următorii patru ani. Este o alegere  importantă. Este important pentru că vrem împreună să continuăm să facem România mai bună, este important pentru că trebuie împreună să construim o Românie puternică, prosperă. Absenteismul nu este niciodată o soluţie în ziua votului. În democraţie, alegătorul devine activ şi participant numai în ziua votului. Nu rataţi, dragi români, această oacazie, mergeţi să votaţi, chiar dacă vă hotărâţi în ultimul moment pe cine să votaţi!”, a spus preşedintele Iohannis.

Şeful statului a amintit faptul că pe 9 decembrie se sărbătoreşte Ziua Internaţională de Luptă împotriva Corupţiei. ”Corupţia e sărăcie, stagnare, dispreţ pentru cetăţeni, pentru lege. Cum am mai spus-o da, corupţia ucide. De aceea îmi dorec o Românie fără corupţie, de aceea am spus de fiecare dată că eu sprijin lupta anticorupţie, de aceea e forte important ca în România lupta anticorupţie să continue în forţă”, a mai spus Klaus Iohannis.

”Cred că suntem pe drumul cel bun, dar e important să continuăm şi, ca să continuăm bine, e nevoie să votăm. Vă aştept duminică la vot”, a mai declarat Klaus Iohannis 

 

Cât despre lupta împotriva corupției, Klaus Iohannis a declarat că apreciază în mod special activitatea DNA. Această luptă trebuie să continue până când respectarea legii şi corectitudinea devin normalitate.

„Apreciez în mod deosebit activitatea DNA, a celor care şi-au făcut datoria pentru ca, astăzi, România să nu mai figureze pe lista ţărilor corupte şi să fie un exemplu de acţiune şi determinare în lupta anticorupţie”, a mai spus Klaus Iohannis.

 

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS