Iohannis a semnat decretul de numire a lui Vlad Voiculescu în funcția de ministru al Sănătății

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul pentru numirea lui Vlad Voiculescu în funcţia de ministru al Sănătăţii.

Tot astăzi, vineri 20 mai, Vlad Voiculescu va depune la ora 14.00 la Palatul Cotroceni jurământul de învestitură. Vlad Voiculescu preia, așadar, portofoliul Sănătății, după demisia ministrului Patriciu Achimaș Cadariu. După demisia sa, interimatul a fost asigurat de premieurl Dacian Cioloș.

 

Vlad Voiculescu a iniţiat așa numita reţea a citostaticelor, alcătuită din voluntari care timp de mai mulţi ani au transportat în România, fără să solicite niciun beneficiu material, medicamente esenţiale în tratamentul cancerului, care nu se găseau deloc în spitalele şi farmaciile româneşti.

Vlad Voiculescu este implicat în mai multe proiecte sociale în special în domeniul sănătăţii.

Până acum, Vlad Voiculescu a fost șeful de cabinet al Ministerului Finanțelor. A revenit în România după 14 ani petrecuţi la Viena unde a absolvit cursurile de licenţă şi master ale Vienna University of Economics and Business Administration şi a acumulat o experienţă de peste 10 ani în domeniul financiar. Ultima poziţie deţinută înaintea numirii la Finanţe a fost de vicepreşedinte în cadrul Diviziei de Finanţări de Infrastructură a Erste Group Bank AG.

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS