Confidenţialitate

Iohanis: După un an de la Colectiv, mi-aş fi dorit să ştim totuşi cine s-a făcut vinovat de acest accident teribil

Președintele Klaus Iohanis a ajuns în fața fostului club Colectiv din București, locul tragediei din urmă cu un an. El a adus o coroană de flori și a aprins o lumânare și a păstrat un moment de reculegere în memoria celor 64 de persoane care si-au pierdut viața în incendiul devastator.

Președintele Iohanis nu este  mulțumit de faptul că la un an de la tragedie, încă nu se cunosc vinovații.

Acum, după an an de zile, tragem linie, vedem că unele lucruri s-au schimbat în bine. Verificările sunt mai clare, mai dese, la astfel de locaţii unde se organizează evenimente, există proceduri mai clare într-o serie de domenii. Alte lucruri încă nu s-au schimbat, după părerea mea, suficient de mult. Mi-aş fi dorit ca după un an de zile să ştim totuşi cine s-a făcut vinovat de acest accident teribil”, a spus preşedintele.

 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Totuși, șeful statului a spus că tragedia a schimbat ceva în mentalitatea românilor. Societatea s-a schimbat în ultimul an, iar oamenii au devenit mult mai “conştienţi”. “Oamenii, pe bună dreptate, se uită atent la locurile unde merg pentru diferite spectacole. Societatea civilă şi-a ridicat vocea şi a cerut schimbări, pe bună dreptate. Toate acestea se întâmplă şi cred că sunt unele semne bune”, a spus el.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

La ora 10 este organizată o slujbă de pomenire a victimelor la biserica Palatului Cotroceni, iar la ora 12 o altă slujbă va vea loc în fața  Clubului Colectiv, pentru toţi cei decedaţi în urma incendiului.