Confidenţialitate

Ioana Mihăilă este propunerea pentru funcția de ministru al Sănătății

Propunerea alianței USR-PLUS pentru funcția de ministru al Sănătății este Ioana Mihăilă. Din luna februarie este secretar de stat în Ministerul Sănătăţii. Ioana Mihăilă este de profesie medic endocrinolog.

Interimatul este asigurat în prezent de premierul Florin Cîțu, după ce l-a demis pe Vlad Voiculescu, în urmă cu o săptămână, stârnind cea dintâi criza politică majoră după doar 4 luni de guvernare în coaliție.

Într-o declarație pentru Europa FM, Dan Barna a explicat motivele pentru care a fost aleasă Ioana Mihăilă pentru funcția de ministru al Sănătății.

“Am analizat opțiunile și persoanele care ar putea să ducă mai departe proiecte pe care Vlad Voiculescu le-a susținut, iar colega noastră Ioana Mihăilă este profesionist în domeniul sănătății, este medic, o persoană care a fost secretar de stat în ministerul sănătății în aceste prime luni de guvernare  și este familiarizată cu provocările si proiectele care sunt în desfășurare. Este un om foarte bine organizat, cu o experiență profesională în Bihor și aici în București în momentul în care a preluat mandatul și care a confirmat șoi capacitate de organizare și energie și acel elan atât de necesar unui ministru în această poziție foarte complicată și delicată. Actualul ministru al sănătății are în față continuarea luptei cu pandemia, cea mai importantă luptă în care se află România în acest moment.  ”

Viitorul ministru va avea susținerea executivului, a dat asigurări premierul Florin Cîțu.

Aseară liderii coaliţiei de guvernământ au anunțat că s-a ajuns la un consens în privinţa continuării guvernării, pentru a evita situații similare cu cea a demiterii lui Vlad Voiculescu.

Actul adițional semnat de liderii coaliției prevede că deciziile politice majore se vor lua “colegial”.

Partenerii politici se angajează să nu mai aibă poziţii publice prin care să submineze activitatea şi agenda guvernamentală, iar  revocarea unui ministru se va putea face după informarea prealabilă a formaţiunii care l-a propus pe acesta, pe baza unor argumente cuprinse într-o evaluare obiectivă făcută de premier.

Propunerea de ministru al Sănătății va fi înaintată premierului. Dacă acceptă nominalizarea, o înaintează șefului statului, Klaus Iohanis.