Confidenţialitate

Ioana Constantin-Bercean, expert în Orientul Mijlociu: „Israelul oferă până la urmă Iranului această șansă de a se pune la adăpost sub o formă sau alta” | VIDEO

De ce întârzie Israelul să răspundă Iranului și care ar putea fi acest răspuns? A încercat să explice la Europa FM, Ioana Constantin-Bercean, expert în Orientul Mijlociu. Ea a spus că întotdeauna, Israelul a răspuns de 10 ori mai puternic decât a fost atacat. Acum, însă, întârzie.

Ioana Constantin-Bercean, expert în Orientul Mijlociu: „Iată că și Israelul oferă până la urmă Iranului această șansă de a se pune la adăpost sub o formă sau alta”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Se poate interpreta și prin prisma faptului că în interiorul Guvernului israelian nu există consens asupra modului de răspuns. Pe de altă parte, putem interpreta și că Iranului i s-a oferit un timp suficient de a-și pune la adăpost cele mai importante capabilități umane, logistice, militare în așteptarea răspunsului israelian. Iată că și Israelul oferă până la urmă Iranului această șansă de a se pune la adăpost sub o formă sau alta”, a explicat la Europa FM Ioana Constantin-Bercean, expert în Orientul Mijlociu.

Pe de altă parte, conflictul din Orientul Mijlociu pune o presiune suplimentară pe Statele Unite ale Americii – spune Ioana Constantin-Bercean, expert în Orientul Mijlociu

„Mai avem deja un război în desfășurare în care avem implicate o forță nucleară și anume Federația Rusă. Fiind un an electoral nu este o competiție electorală. Și această strategie asiatică. China, uitați, stă pe margine, privește, nu-i convine foarte mult ce se întâmplă în Orientul Mijlociu pentru că are interese economice, dar, pe de altă parte, își clădește tot timpul construcția aceasta pentru competiția de superputere a lumii. Iar pentru Statele Unite începerea unui nou război în Orientul Mijlociu nu ar fi absolut, dar absolut deloc în favoarea Statelor Unite”, a mai explicat Ioana Constantin-Bercean, expert în Orientul Mijlociu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ioana Constantin-Bercean, expert în Orientul Mijlociu, a fost invitata lui Tudor Mușat la emisiunea Piața Victoriei, la Europa FM.

Urmărește aici întreaga emisiune „Piața Victoriei”

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Israelul evaluzează un răspuns la atacului lansat de Iran. Șeful Statului Major al armatei israeliene: „Iranul se va confrunta cu consecințe pentru acțiunile sale” | AUDIO