Confidenţialitate

Ioana Băsescu, audiată aproape 4 ore la DNA. Elena Udrea și Dan Andronic, chemați la DNA în același dosar

ACTUALIZARE: Fostul secretar de stat în Ministerul Turismului, Gheorghe Nastasia, este cercetat sub control judiciar pentru luare de mită în dosarul în care au fost audiați Elena Udrea, Dan Andronic și Ioana Băsescu. Gheorghe Nastasia ar fi primit bani care au fost folosiți în campania electorală pentru alegerile prezidențiale din 2009. El a fost denunțat la DNA de un om de afaceri care avea contracte cu ministerul Turismului – a dezvăluit avocatul său, Vasile Pleșa.

 

ACTUALIZARE: Ioana Băsescu, fiica cea mare a fostului președinte Traian Băsescu, a fost audiată într-un dosar privind finanțarea campaniei electorale din 2009. În acest dosar au mai fost chemați la DNA și Elena Udrea și jurnalistul Dan Andronic.

Audierile la DNA vizează fapte privind finanţarea campaniei electorale din 2009, a declarat avocatul Vasile Pleşa, citat de news.ro.

Ioana Băsescu, fiica cea mare a fostului președinte Traian Băsescu, a fost audiată aproape patru ore la DNA. Deocamdată nu se știe în ce dosar și nici calitatea acesteia.

Ioana Băsescu a fost însoțită de avocat, iar la ieșire nici ea și nici apărătorul acesteia nu au dat nicio declarație.

 

Fiica cea mare a fostului președinte nu a dat detalii privind motivul audierii.

Surse judiciare spun că fiica cea mare a lui Traian Băsescu a fost citată într-un dosar privind fapte de corupție. Ieri seară, fostul șef al statului acuza DNA de faptul că are ca scop arestarea unor membri ai familiei Băsescu.

Trebuie amintit că în primăvara anului 2015, Parchetul General a anunțat că fiica fostului presedinte are calitate de martor în dosarul ”Nana”, în care procurorii anchetau afacerea cu terenuri din județul Călărași.

În dosarul „Nana” sunt cercetate 11 persoane. Soțul Ioanei Basescu, Radu Pricop a fost trimis în judecată în iunie 2015, pentru săvârșirea infracțiunilor de complicitate la șantaj și instigare la fals în declarații. La fel și Sergiu Lucinschi, fiul fostului presedinte al Republicii Moldova, Petru Lucinschi. Potrivit DNA, in perioada decembrie 2014 – martie 2015, Sergiu Lucinschi, beneficiind de complicitatea lui Radu Pricop, a constrâns un om de afaceri să îi ofere 4 milioane euro, sumă pe care afaceristul, de fapt, nu o datora.