Confidenţialitate

Ioan Văran: „Cristina Stamate era foarte iubită pentru că putea juca toate genurile artei dramatice”

Cristina Stamate a debutat la Arad, unde a câştigat „un vagon de ciocolată” după ce a câştigat un pariu cu actorul Ioan Văran.
Cunoscuta actriţă Cristina Stamate a debutat pe scena Teatrului Dramatic de Stat din Arad. Se întâmpla în 1967.
Chiar dacă era o actriţă debutantă, Cristina Stamate a fost primită cu braţele deschise de către colectivul teatrului arădean, îşi aminteşte Ioan Vărnan, care era actor la teatrul din Arad chiar în momentul sosirii Cristinei Stamate.
Ioan Vărnan îşi aminteşte că încă de la început, Cristina Stamate era foarte iubită pentru că „putea juca toate genurile artei dramatice, putea cânta, dansa”, declară actorul într-un interviu acordat corespondentul Europa FM, Ciprian Boițiu.
El mai povesteşte şi cum a ajuns actrița la Teatrul de Revistă din Bucureşti, dar şi despre una dintre multele amintiri pe care le are cu Cristina Stamate.
Printre acestea, ca urmare a unui pariu legat de faptul dacă actriţa va reuşi sau nu să slăbească, artista a primit din partea colegului actor arădean „un vagon de ciocolată”.
Ioan Văran a fost actor al Teatrului Dramatic de Stat din Arad din 1963 până în 2004, în ultimii 6 ani fiind director al instituţiei.
Cunoscuta actriţă, Cristina Stamate, care a debutat la Teatrul de Stat din Arad, a murit, luni în jurul orei 7, la spitalul Floreasca din Bucureşti, unde fusese internată exact în ziua în care a murit apreicata actriţă Stela Popescu.
Cristina Stamate s-a născut pe 8 februarie 1946 la Bucureşti.
După absolvirea Institutului, în anul 1967, a fost repartizată la Teatrul de stat din Arad, unde a debutat în spectacolele de revistă, bucurându-se de un succes remarcabil.
EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.