Confidenţialitate

Ioan Niculae a ajuns în România și urmează să fie încarcerat

​Ioan Niculae, patronul grupului Interagro, a venit cu o cursă din Italia și a fost așteptat de polițiști, care urmează să îl ducă în penitenciar.

La această oră, pe Aeroportul Otopeni au loc formalitățile, după care o dubă a Administrației Naționale a Penitenciarelor îl va duce cel mai probabil la Rahova.

Ioan Niculae are de executat 5 ani de închisoare pentru cumpărare de influenţă, instigare la evaziune fiscală şi instigare la spălare de bani.

Joi seară, omul de afaceri a fost dat în urmărire națională după ce polițiștii care au mers să pună în executare mandatul nu l-au  găsit în locuința să din Zimnicea.

Condamnatul a intrat în direct la un post tv și a spus că se află la Milano, internat într-o clinică, și că se va întoarce în țară pentru a se preda autorităților.

Ioan Niculae se aștepta că instanța să dea o sentință după promulgarea legii conform căreia evazioniștii pot scăpa de închisoare dacă achită prejudiciul, însă demersurile de amînare făcute de avocații săi nu au avut succes.

Potrivit DNA, prejudiciul adus bugetului de stat prin circuitul financiar infracțional iniţiat şi coordonat de Ioan Niculae depășește 11.400.000 de lei. În sentința de condamnare, magistraţii au luat act că prejudiciul a fost recuperat prin compensare.