Confidenţialitate

Ioan Gyuri Pascu va fi înmormântat la cimitirul din oraşul Agnita

Trupul neînsufleţit al actorului şi muzicianului Ioan Gyuri Pascu va fi depus marţi, de la ora 15.00, la cimitirul Bellu Ortodox, iar înmormântarea va avea loc, vineri, la cimitirul din oraşul său natal Agnita, judeţul Sibiu, scrie News.ro.

Medicii de la Institutul Naţional de Medicină Legală (INML) ”Mina Minovici” vor face necropsia, marţi, decizia fiind luată de familie, având în vedere vârsta artistului.

”Tot marţi, de la ora 15.00, trupul neînsufleţit va fi depus la cimitirul Bellu Ortodox, iar înmormântarea va avea loc, vineri, la ora 12.00, în cimitirul din oraşul Agnita”, a declarat Cristian Greţcu, fostul coleg al artistului din grupul Divertis.

Ioan Gyuri Pascu, artistul care a activat 30 de ani în lumea divertismentului, a încetat din viaţă pe 26 septembrie, la vârsta de 55 de ani.

În 1987 a devenit membru în grupul Divertis, unde a activat timp de 20 de ani.

Din 2011 a făcut parte din „Distractis Show”, un program cu satiră politică lângă umor elegant, spontan, improvizat, foștii„Divertiși” revenind după 11 ani la televiziunea publică.

În 1992 a format trupa Ioan Gyuri Pascu & The Blue Workers, alături de care a participat la mai multe festivaluri de jazz de jazz, blues și rock.

Tot în 1992, a pus bazele primei case de discuri independente din țară – Tempo Music – împreună cu Daniela Marin.

Ioan Gyuri Pascu a jucat în filmele „O vară de neuitat” în regia lui Lucian Pintilie și „Occident” (2002), regizor Cristian Mungiu.

Printre discurile lansate de Ioan Gyuri Pascu se numără “Mixed Grill” (1993), „Mașina cu Jazzolină” (1994), „Gânduri nevinovate” (1997), „Lasă” (2000), „Jocul de-a joaca” (2006) și în 2007 ”La jumătatea vieții”.